Sydöstra Skånes lottakår

 

Välkommen till Sydöstra Skånes lottakår!

Vi i Sydöstra Skånes lottakår har våra sammankomster i Löderup eller Glemmingebro. Våra medlemmar finns huvudsakligen i Ystads-området och öster därom, men som medlem är du välkommen till valfri lottakår, utan geografiska hänsyn. Ta gärna kontakt via mail om du vill veta mer om vår kår, lottornas utbildningar eller styrelsearbete. Du kan naturligtvis även vara lotta som enbart stödjande medlem, alla är viktiga!

Vi är med i arrangemanget ”Midsommar på Backåkra” där vi står för kaffeserveringen.

På Svenska Lottakårens hemsida finns information om hur vi engagerar oss och utbildar kvinnor för en aktiv roll i händelse av en kris eller störning i samhället. Som medlem i en lottakår får du tillgång till utbildningar som kan leda till ett militärt eller civilt avtal och då har du själv tagit ställning till vad du vill och kan bidra med för att stärka och trygga vårt samhälle.

Sydöstra Skånes lottakår är en del av nätverket Malmöhuslottorna, ett samarbete mellan lokala kårer i Skåne som verkar för att sprida kunskap, utbyta erfarenheter och ta del av varandras arrangemang.

Som lottor engagerar vi oss för ett säkrare och tryggare samhälle och vi är en del av Sveriges starkaste kvinnliga närverk.

 

 

Årsavgift 250 kr

Kontaktinformation

Besöksadress

Då vi har stort upptagningsområde, varierar vi mellan olika lokaler.

Kontaktperson
Helén Lennartsson
Telefon
0708-282894

Funktionärer

  • Helen Lennartsson

  • Gunilla Mårtensson

  • Birgitta Hessulf

  • Kerstin Nilsson