Det här kan du göra i en orolig värld

Som lottor är vi förberedda inför när det oväntade händer. Första steget är att skaffa dig själv kunskap. Då kan du även hjälpa till att skapa lugn hos andra. Här ger vi några tips på hur du kan lära dig mer.

Publicerad 17 mars 2022

Det är naturligt att bli orolig när säkerhetsläget i vårt närområde ser ut som det gör. Det gäller att försöka tänka logiskt och inte handla i affekt. Just nu finns inget direkt militärt hot mot Sverige.

I en kris behöver vi också tänka solidariskt. Undvik att hamstra. Säkerställ att du kan klara en tid, ca en vecka, men fundera på vad exakt du och din familj verkligen behöver.

Fundera på hur mycket nyheter du mår bra av. Det kanske är så att du ska begränsa intaget av nyheter till en gång om dagen för att hålla dig uppdaterad.

Tips på var du som lotta kan göra:

Är du intresserad av att utbilda dig mot en befattning i Hemvärnet eller civil myndighet? Prata med din lottakår och var beredd på att utbildningen tar tid innan du är färdigutbildad och kan göra en insats. Under tiden kan du engagera dig i din lottakårs verksamhet.

Tips på bra informationskällor: